miercuri, 7 mai 2008

Bucuresti-Cluj. Cu dus si-ntors

Au mai ramas cateva ore pana cand se va trage cortina peste Liga I si pentru cateva luni vom scapa de personajele desprinse parca din "looney tunes" (asa sper, cel putin). Actualul sezon ne-a oferit participarea a doua echipe in Liga Campionilor, si inca vreo 4 in UEFA! Dar aceasta oferta a venit la pachet cu marlanii, ipocrizii, jocuri de culise, butoane, hahaieli si dansuri din buric! Pacat!
Steaua, probabil, va pierde titlul, si, in ciuda a ceea ce au spus multi, l-a pierdut pe teren, cum l-a si jucat (intr-o mai mare masura decat alte contracandidate) tot pe teren. "Pai cum vine asta?" mi se va spune, probabil. Foarte simplu: Steaua - Poli Timisoara, Dinamo-Steaua, Steaua - Poli Iasi, Gloria Buzau - Steaua. Nu este doar o insiruire de meciuri, ci acele meciuri peste care au curs rauri de cerneala. Senzatia generala a fost ca rezultatul se stia dinainte! Si oare ce s-a demonstrat la finalul acestor partide? Va las sa trageti singuri concluzia. Nu sunt mai catolic decat papa, cum Gigi nu e mai inteligent decat Turcu. Steaua nu este cea mai pura echipa din campionat, dar, parerea mea, daca intr-adevar "butoanele" ar fi existat intr-o asa mare masura, ar fi pastrat si acum amprenta lui Becali. Probabil a apasat doar niste butonase, si nici alea nu au fost apasate cu simtul raspunderii.
Luand primul accelerat in directia Cluj, putem reflecta pret de 315 kilometri la ce s-a intamplat si in Vestul salbatic. Trica&co. au fost dinamovisti o noapte, au desfacut sampanii, au strigat "muie Steaua" cu nonsalanta unui copil de clasa a doua care-si schimba prietenii in functie de masinutele Burago pe care le poseda. Aaaa, si au facut matanii. Asta da! Plus sampania de final, care-a curs in valuri. Declaratiile de final au frizat ridicolul: "Meritam sa luam campionatul!", "Am jucat numai pe teren" (logic, ma gandeam eu ca nu s-a jucat pe o statie spatiala, inseland forta gravitatiei). Atunci cand "adversarii" tai nu se omoara cu firea, si te lasa sa marchezi, tot o victorie pe teren se cheama, nu? Domnul doctor Muresan, in ipocrizia lui, a ajuns sa-si creada propriile ineptii. Vezi Dinamo-CFR, Rapid-CFR, si as mai enumera, dar deja mi-e scarba! Fosta campioana morala, actuala (probabil) campioana cu acte lasa impresia de fals in declaratii si uz de fals. Creata dupa chipul si asemanarea patronilor, nu poate fi altfel decat duplicitara, ipocrita, lipsita de caracter! Ca sa nu continui aceasta refulare cu alte invective, care mi-ar aduce oprobriul public, lapidare, si, mai apoi, trimiterea in exil, pun punct aici, mentionand un singur lucru: sunt stelist. DAR adevarata campioana a acestui surogat de intrecere sportiva este Unirea Urziceni! Pacat ca n-au avut si ei macar cateva butonase, un Gigioaca cu gura mare, si un Meme Stoica de vreo 3 ani!!!!

Niciun comentariu: