sâmbătă, 16 august 2008

Sinistratul


Siderat de tot ce s-a intamplat in ultima perioada in jurul sublimului personaj Mutu Adrian, indraznesc sa initiez o campanie nationala care sa duca la salvarea conturilor prafuite ale ilustrului mingicar romanesc.

Profit de popularitatea de care se bucura umilul meu blog (cel putin 10 persoane ma citesc) pentru a va ruga pe voi, cei care aveti posibilitatea, sa varsati o mica suma intr-un cont pe care il voi afisa in decursul zilei de maine, pentru acest copil batran teribil al fotbalului carpatin.

Satul de caterinca ieftina, Florescu apasa tasta "SERIOS" a tastaturii sale de MAC si scrie urmatoarele:

Pentru cei care nu sunt la curent, Chelsea Londra, clubul patronat de Abramovici, a castigat procesul intentat lui Adrian Mutu, acesta fiind nevoit sa plateasca nici mai mult nici mai putin decat 17,5 milioane de galbeni europeni. Ceea ce inseamna ca daca vinde garsonierele confort 3 din Bucuresti, casele de paianta din Miami si Londra, cortul in care-si petrecea copilaria pe langa Pitesti, cele doua telefoane fixe de antepenultima generatie, verighetele si colectia de parfumuri, plus storcatorul de fructe primit la nunta de la nasul sau, Nicu Gheara, inca va mai avea si de adus de-acasa pentru a-i aduce zambetul pe buze miliardarului rus.

Concluzie: viitura s-a abatut asupra vietii de vedeta a "Briliantului".

S-a revarsat Prutul, Somesul nici el nu s-a lasat mai prejos, Crisul Repede curge iute inspre umila sa locuinta din Florenta. Si nici Dunarea parca nu-si mai gaseste loc in matca si pare ca vrea sa invadeze "Cizma", in cautarea ceui mai sinistrat dintre sinistratii ultimilor ani ai Romaniei. Umilii tarani care toata viata si-au rupt palmele pe campuri si acum dorm in camp pot fi dati uitarii. Ei n-au vazut cum arata un televizor color decat cand le-au ajuns copiii sau nepotii la oras. Si atunci, poate un Eurocolor de 31 cm diagonala, nicidecum vreo plasma full HD de un metru jumate. N-au vorbit la vreun telefon fix vreodata, daramite la mobil (chiar si fara cristale Svarovski). Le este familiara faina si nu cocaina. Acum, ramasi fara casele saracacioase, cladite cu sudoarea fruntii (suna comunist, dar asa e), asteapta sa li se intinda o mana de ajutor. Aceeasi mana care acum se doreste de catre anumite personaje a fi intinsa spre "Sinistratul numarul unu al tarii", Adrian Mutu. Un "Briliant" fara stralucire.

Nici nu ma gandesc sa vars vreo lacrima cand casa lui Mutu va fi luata de apele revarsate de ura lui Abramovici. Recunosc, nu este corect ce i se intampla, Chelsea s-a comportat murdar. Dar sa pui in aceeasi oala (sub presiune) ce s-a intamplat in tara in ultima vreme cu ceea ce este pe cale sa i se intample atacantului nationalei este, indiscutabil, o prostie. Taranul roman nu e vinovat ca Prutul s-a involburat sub prispa lor si a facut praf si pulbere toata agoniseala lui nea Vasile, lui badea Gheorghe sau a tzatzei Floarea. Mutu n-a avut nevoie de ajutorul vreunui Prut ca sa-si faca praf si pulbere viata. Doar praful depus in narile sale isi cere acum drepturile. Cu intarziere, dar si le cere. Si e pe cale sa ia si dobanda.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Nego says: Esti mai mult decat insensibil. Dom'le, Mutu...cum sa iti explic yo lu' matale...Mutu...dom'le a ratat un penalty. Sau mai multe, dar unul anume il tzin yo minte. Iar pentru asta, Florescule..yo nu dau decat o liniutza pentru Mutu. Adik o urma de creta pe asfalt.
Hai ai nostri!

Alex Florescu spunea...

=))=))
mai bine haide noi! :))

"Linie... continuam pana la bingo"... spuse Mutu, privind tamp spre iahtul ancorat de Nicu Gheara la marginea gazonului rusesc de pe Stamford Bridge.

Anonim spunea...

Io plusez cu un sut in cur si o cutie de chibrituri din colectia mea personala. O cutie cu un fluture pe capac. Ca aia i-am prins io cand colectionam d-astea.

Anonim spunea...

e ceva f ciudat in ce se intampla. am inteles ca cele 17,5 mil au fost stabilite in urma apelului introdus de mutu la cele 12 mil din mai-iunie. ori un principiu juridic de baza spune ca in urma unui apel nu se poate stabili o pedepasa mai mare contra partii care a introdus apelul decat cea stabilita anterior.
ori avand in vedere acest principiu toata povestea mi se pare f ciudata

Alex Florescu spunea...

@anonim: eu nu ma pricep la che3stii de-astea ce au legatura cu dreptul. Mie mi se pare doar ca decizia nu este justa. PUNCT. Dar, pe de alta parte, nu-mi place nici ca se face atata caz pe tema asta, si Mutu e pus in ipostaza unui biet pauper care trebuie sa caute alinare in sanul statului roman sau al oamenilor de bine. Altii mor de foame si "bunii samariteni" care il deplang pe Mutu nu misca un deget.

Alin spunea...

n-am eu nicio treaba cu mutu, dar prea e calcat in picioare. a gresit, cum au gresit multi. dar cred ca rezilierea contractului si suspendarea aia au fost de ajuns. nu pricep de ce ii mai cer bani. ca ei l-au dat afara. e ilogic. cat despre aia cu borcea, mare prostie a facut dinamovistu`. ce are gura cu prefectura. nici mie nu mi-a dat nimeni bani cand eram in facultate si beam suc la tek. :D

Alex Florescu spunea...

corect, aline! ai perfecta dreptate! nici eu nu sunt de acord cu rusu' si clubu' lui de cacat.