duminică, 17 august 2008

Zi de aur


Scurt si la obiect, fara floricele:

Constantina Dita Tomescu s-a tras in poza pe podium la Beijing cu cea mai de pret medalie de gat. A castigat de o maniera categorica cursa de maraton, devansand kenience care se antreneaza prin savana cu leii si chinezoaice deprinse cu fuga de regimul comunist si tepele date de patronii romani din industria textila. Felicitari, Pusa! Esti de aur!

Sandra Izbasa a fost si ea impecabila la sol si le-a dat cu steagu-n cap americancelor. Un exercitiu perfect care mai scoate gimnastica romaneasca din conul de umbra in care a intrat in ultima vreme. Deh, Forminte nu-i Bitang. Hmmm... n-are cum, ca Bitang e femeie. Dar parca nici cu Bellu nu pare a avea vreun numitor comun.

11 comentarii:

Alin spunea...

Romaniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ce zi senzationala. Daca luau si fetele de la canotaj, era perfect. dar e bine si asa. de cum am vazut exercitiul Sandrei am stiu ca ia aur. Ole, ola, aplaudati campioana!

Alex Florescu spunea...

claaaaaaar! :)

Anonim spunea...

Să îi spui ăluia de e corespondent la Olimpiadă că a reuşit o performanţă unică: să scrie cel mai prost început de articol din istoria presei româneşti. Cînd ai o atletă excepţională, care cîştigă o cursă istorică, o evadare cum n-a mai fost şi nu va mai fi în maraton, să începi articolul cu "găina bătrînă face ciorba bună" mi se pare lipsă de talent, lipsă de respect şi dovada unei nesfîrşite cantităţi de prostie şi nesimţire.

Cît despre gimnastică, aş prefera să nu mai luăm niciodată medalii de aur decît să mai aud de Belu şi Bitang, aceşti Pol-Pot şi Lucreţia Borgia ai gimnasticii.

Alex Florescu spunea...

@anonim: sincer iti spun, nu am citit articolul la care te referi.
Cat despre Bellu si Bitang, trebuie sa recunosastem ca au adus numeroase medalii Romaniei. Asa, Pol Pot si Lucretia Borgia, cum in numesti, au facut ce multi nu vor avea puterea sa mai faca in gimnastica noastra. Cel putin, nu in urmatorii ani. Sa fim seriosi, in gimnastica iti trebuie o mana de fier, ori Forminte nu a prea dat dovada de asta.

Alin spunea...

Bellu si Bitang rulz! Au fost niste dictatori, dar care au adus rezultate. Iar gimnastele, daca s-ar fi plans de regimul in care lucrau, puteau sa renuntze. nu le tinea nimeni cu forta.
PS: Alex, nu stiu daca ai citit gazeta de azi, dar au facut un ziar excelent. si stufos si atractiv. pacat ca lui Andru si celor de la sporturi nu li se dau mai multe pagini...

Alex Florescu spunea...

aline, azi sunt liber, nici nu m-am miscat din casa... daramite sa mai si citesc vreun ziar. daca mai gasesc, o sa le iau pe amandoua sa vad ce si cum! :))

Anonim spunea...

Fiecare medalie de aur a însemnat şi o gimnastă schilodită. Mă piş pe medaliile de aur obţinute în felul ăsta. Să vă daţi voi ăştia care-i apreciaţi copiii la gimnastică, să vi-i antreneze Belu şi Bitang.
Iar articolul "trimisului special" retard este http://www.prosport.ro/alte-sporturi/jo-2008/constantina-cea-mai-in-varsta-campioana-din-istoria-maratonului-2933548 .
Cretinoid.

P.S. După ce vă duceţi copiii la Belu şi Bitang să-mi daţi şi mie un bip, să vă sun să vă felicit pentru alegere.

Alex Florescu spunea...

Anonim:
"fiecare medalie a insemnat o gimnasta schilodita". Bun. Ai perfecta dreptate. Si cazul domnisoarei Tamirjan, care are femurul fisurat (si a concurat asa de cand a ajuns la Beijing). Siavandu-l pe Forminte antrenor. Nu cred ca e cazul sa acuzam vreun antrenor de accidentarile suferite de fete. Esti foarte inversunat vad cand vine vorba despre cuplul "pol pot-lucretia borgia". Probabil nimeni nu iti va schimba parerea si, sincer, eu nici nu imi doresc sa incerc sa fac acest lucru. Ti-am aratat doar ca si sub mana altui antrenor au loc aceleasi accidentari. Sau o fi si Forminte acum vreun francisco franco.

Anonim spunea...

Dacă tot lucrezi la Prosport, ar trebui să ai destule informaţii despre acest cuplu sinistru. Mai întreabă colegii de redacţie, asta dacă nu sînt toţi cacelebrul Nenciu.

Alex Florescu spunea...

@anonim: chiar nu imi dau seama de ce numesti acest cuplu "sinistru". In primul rand ca asta este gimnastica. Fara o mana de fier nu se obtin rezultate si, cu toate astea, Bellu si Bitang sunt departe de "n" cazuri mai mult sau mai putin mediatizate, cazuri cu adevarat deplasate. Cat despre colegul meu Nenciu, iti spun atat: este un profesionist adevarat. Nu il laud pentru ca imi este coleg, ci pentru ca il cunosc.

Anonim spunea...

O fi profesionist, dar înseamnă că nu e talentat şi nu are simţul ridicolului. Poate ar fi mai bine să se apuce de corectură sau de fotografiat, poate îi iese mai bine. Ţi se pare mişto începutul de articol, nu, despre una din cele mai frumoase curse de la Pheidippides încoace?