miercuri, 28 mai 2008

The Italian Job

"Sa nu-ti faci chip cioplit"

Dupa un cantonament plin de peripetii, cu neveste, prietene, reviste porno, catel, purcel si cameramani suspecti de terorism, zarurile au fost aruncate in ceea ce priveste lotul cu care Piturca va aborda turneul final din Elvetia si Austria.
Nu surprinde nimic pana acum, decat, poate, faptul ca lui Bratu i s-a spus sa-si impacheteze chiloteii, sosetele, si sa dea o fuga prin lumea larga, doar vine vara si e mai bine sa stea alaturi de familie. Parerea mea, care este, este ca nu-i mare pierdere. Parerea lu altii, care e dinamovisti, este ca e nasoala treaba, care este. Altii, care e carcotasi, zice ca Piturca o sa joace defensiv. Auzi, dom'le, tupeu la astia! Sa nu-i alergi prin parcari cand ii prinzi? Hahalerele dracu'! Ce daca Piturca a zis c-o sa joace pe contraatac? Nu-l avem pe Contra? Atacul ne mai lipseste! Nu stie nimic, astia, bai nene, habar n-are de folbal, da-si da cu parerea! N-ai cu cine, dom'le! Niste tarani!
Florescu e de parere ca nea Piti a dat o gheara cu Sorinaccio, si, intre o Braila si-un Saru, a dezbatut mai pe larg problema autobazei. Aici intervine senzationalul, si acelasi reporter de investigatii Florescu deconspira faptul ca Piti a castigat acea partida, iar Sorin Cirtu a fost nevoit sa cedeze ideile sale tactice (pardon, ideea sa tactica) "Satanei". Astfel, Piturca a fost vazut iesind dintr-o carciuma selecta din Orodelu, la putin timp dupa plecarea lui Cirtu, ducand sub brat o geanta diplomat din care a cazut o foaie, care s-a dovedit a fi prima pagina a unui eseu semnat de fostul antrenor al Mioveniului, intitulat "Autobaza- modus vivendi".
Ce nu intelege Florescu totusi din toata tarasenia asta este ce mama dracu mai cauta in lot Mutu, Dica, Nicolita, Marica, Marius Niculae, Florentin Petre sau Cocis. O fi vreo metoda de adormire a adversarului? Sa joci cu 7-8 fundasi era oricum mai profitabil. Lucian Goian, Baciu, Nesu, Petre Marin, ar fi facut oricand fata cerintelor selectionerului. Sau probabil doar asa poate combate celebrul catenaccio al macaronarilor! Probabil cu Franta le va vopsi fetele in negru celor ce vor intra pe teren, ca sa derutam adversarul. Si pentru Olanda Piturca pregateste ceva. Probabil va trage sfori la UEFA si il va naturaliza in timp record pe Seedorf, il va folosi in prima repriza, pentru ca in a doua parte sa-l dea afara. Va dati seama ca van Basten ar fi siderat, nu ar mai fi capabil de nicio mutare care sa-i aduca un cat de mic avantaj, si ai nostri vor defila pe teren! Pacat ca nu mai e Davids in lotul portocalei, va dati seama ce bataie i-ar fi dat Contra la sugestia lui Piti?
AMR 10 zile si incepe spectacolul. Si, cum atacul tricolorilor capata din ce in ce mai mult conturul unei "rara avis", sa ne rugam sa nu se accidenteze pana atunci Goian, Ghionea sau Tamas! Ce, un fundas nu poate fi si golgheterul unui turneu final?
Daca Florescu n-a fost explicit, incercati mai bine aici si aici. Oamenii astia stie sa scrie, nu bate campii ca bicisnicul de mine!

Un comentariu:

Anonim spunea...

gluma sa nu, chiar cred ca goian are sanse sa fie golgheterul nostru :)