duminică, 31 august 2008

Pastila de duminica

In ultima saptamana doua evenimente mi-au captat atentia, fiecare intr-un anumit mod, facandu-ma sa trec de la extaz la agonie, si apoi la o crunta nedumerire asezonata cu un strop de exuberanta becaliana.

1. Si mafiotii se impusca, nu-i asa?
Un jmecher de prin Craiova, pe numele de alint "Caiac", a fost ucis de-un coleg in ale talhariilor, jafurilor, traficului de carne vie si altor indeletniciri aducatoare de bani negri pentru zile albe. Initial, m-a bucurat teribil sa vad ca au inceput sa se taie, impuste, linseze intre ei. E bine. Mai scapa tara de scarbe. Urmarind derularea evenimentelor, am fost oarecum frustrat ca am ratat sansa vietii mele. Si anume sa fiu partas la conducerea pe ultimul drum a ilustrului "interlop", alaturi de vreo 3.000 de alte suflete negre care traiesc din ilegalitati. Evident, as fi putut binecuvanta preafericitul eveniment apeland la prietenul teroristilor, vajnicul C4. Am luat si Napalmul in considerare, dar pe forumurile de specialitate nu am gasit referinte prea bune.

2. Ardeleanul cumpatat si tichia de margaritar
Liniste in Gruia in acest sezon? Rara avis. Mai degraba gasesti scrijelite pe masina niste numere care se vor dovedi norocoase la 6 din 49.
Nu inteleg daca CFR Cluj are sau nu antrenor in clipa de fata. Ultimele zvonuri spun ca nu. Ca echipa au dovedit ca nu prea mai au. Dar, oare, au avut? Un titlu nu inseamna nimic in conditiile in care nu ai maturitatea necesara sa pastrezi omogenitatea (si asa subreda) a lotului. Vinovata e conducerea, nu jucatorii. Saracii n-au apucat sa invete si ei sa se apere in aceeasi formula doua antrenamente consecutiv, ca le-au luat locul alti mici jucatori de fotbal etichetati "fotbalisti" de ungro-vlahul Paszkany. Care, alaturi de ardeleanul Muresan, a facut din rahat bici. Pacat ca n-a tinut vraja, si biciul s-a facut iar rahat. Rahat!
Era de asteptat. Si cine sa plateasca, daca nu Andone, antrenorul care a trebuit sa jongleze cu 3 loturi mai abitir ca un clovn ce-si castiga banii de paine prin metroul bucurestean si a fost fortat sa dialogheze in vreo 5 limbi, uitand astfel limbajul universal al fotbalului.
Muresan a spus ca nu vor lua decizii pripite pentru ca sunt "ardeleni cumpatati". Declarativ, toti ardelenii sunt cumpatati, toti oltenii sunt iuti si bucurestenii get-beget (cei care-au mai ramas) infatuati. Proverbiala cumpatare ardeleneasca de care vorbesc sefii din Gruia ramane insa doar o vorba aruncata intr-un borcan cu truisme si pusa la macerat pentru un viitor incert al clubului. Cand au adus jucatori pe banda rulanta si isi umflau piepturile mai ceva ca taranii in 1907 unde era ascunsa cumpatarea? Probabil in acelasi sertar prafuit in care tineau si numerele de telefon ale lui Protasov. Cum care Protasov? Antrenorul care ridica Ghencea-n picioare. Antrenorul care juca ultramegasuperofensiv. Antrenorul care... Care nu-i roman. Asta mai lipsea CFR-ului. Protasov e tichia de margaritar pe care "cumpatatii" Muresan si Paszkany sunt gata s-o potriveasca pe teasta tesita a echipei. Macar Ando se intelegea cu trei jucatori: Stancioiu, Trica si Deac. Oleg, in schimb, va da din maini asiduu si in fata lor. Va da din maini in romana, in portugheza, in braziliana, suedeza. Va da din maini in fata conducerii. Va da din maini pana va mima fotbalul. Nimic nou, de altfel, prin Gruia. Si conducatorii procedeaza la fel de ceva timp.

11 comentarii:

Alin spunea...

alta e durerea la ingropaciunea lu` caiac. nu ca s-a sfarsit unul dintre capii traalalalala, ci faptul ca o pretinsa televiziune elevata, recte realitatea tv, a considerat ca inmormantarea coloratului este eveniment national si a tinut-o asa ore si ore intregi, timp in care am vazut defilarea musculosilor si a burtosilor. si mai penibila a fost explicatia cucoanei muita de becali in direct. cica..."sa vada fiscul si garda cine-s interlopii si sa le ia averea la puricat". penibil. otv-istii pulii mele. ca m-am si enervat. tine-ma, Alex, ca le rup capu`. :D

Alin spunea...

aaaa, si 3. Numancia - barca 1-0. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Alex Florescu spunea...

aline, mai bine le rupem amandoi capu'.
Revenind, nu am vazut ce au facut oamenii de la realitatea. Iti dai seama ca as fi scris si de asta! :)))
Cat despre aaaaa-ul tau: sa vedem ce mare branza or face si albii tai sezonul asta :))))) Ne radem la sfarsitul sezonului, da? :)))

Anonim spunea...

De asta ce zici maestre? Mie mi se pare mult prea tare!!! http://www.tolo.ro/2008/08/30/vlad-macovei-noul-redactor-sef-al-evenimentului-zilei/

Alex Florescu spunea...

am citit! as fi vrut si eu sa postez ceva despre chestia asta, dar nu-mi place sa dau in oameni cazuti la pamant! :))))))) probabil voi scrie ceva, dar sa fie ceva departe de stilul meu! :)))

Anonim spunea...

@alin: m-am spart de ris tot pe realitatea, cind alta purtatoare de oja s-a referit la mort in 3 rinduri (le-am numarat, si faza era inaintea buletinului de stiri de la ora 18.00) ca fiind "Domnul Canoe" =)) =))

@rudi: tata, dataa viitoare poate ajut si io cu C4-ul ala. Si be) nu pune Protasov botu', ca-i baiat destept.

Anonim spunea...

1. E, pe lÎngă "biroul" lui Caiac am lucrat vreo 2 ani de zile. Deci pot să spun că mi-a murit unul din cunoscuţii mei :D.
2. Eu mă aşteptam ca Andone să fie demis mai devreme, acum vreo două luni. E clar că Andone e deja prea mic pentru ambiţiile ungro-GERMANULUI Paszkany.
3. @popej: Protasov ar fi pus botul. Tocmai ce a declarat că luni trebuia să negocieze cu CFR-ul preluarea echipei.
4. Care se bagă la o bere, sîmbătă 13 septembrie, ora 14:00, Whispers? Bonus: Liverpool-Manchester, transmisie Sky, comentariu în english. S-ar putea să vin şi eu :P.

Alex Florescu spunea...

loooool. kaose, esti nebun! :))) s-ar putea s vii si tu? :))

Anonim spunea...

Păi da, că eu am chemat ceva lume, dar momentan încă figurez în program cu tură dublă pe data respectivă :).

Anonim spunea...

Aaaa... şi ca PS, dacă ajung :D, fac cinste.

Alex Florescu spunea...

pai zi asa, ca incerc sa nu lipsesc! :)))