joi, 24 iulie 2008

.., And 'Tallica for All


Foto: Cristian Simion / Compact


Ei bine, da! 23.07.2008 reprezinta data la care Florescu a fost prezent pentru a doua oara in umila sa viata pamanteana la un megaconcert Metallica. Si bine-a facut. Ca e de povestit nepotilor!

Part 1 - Drumul spre stadion
Ma asteptam sa fie haos. Din fericire, nu a fost chiar asa. Organizare destul de buna, lumea parca mai cuminte decat cu alte ocazii. Umilii nostri purtatori de bulan insistau pe ideea "eliberarii carosabilului" si a "circularii pe trotuar". Roacherii romanesti insistau, la randul lor, sa circule pe unde vor. N-au fost incidente. De cand am intrat pe Dr. Lister, strada care ducea inspre portile de acces spre gazon, am fost intampinat de o ceata parca interminabila de.... bisnitari. Care intrebau, foarte politicos, daca... "aveti cumva un bilet de vanzare?". Deci se poate si asa! Pe o distanta de aproximativ 700 de metri am fost intrebat de cel putin 30 de ori acest lucru.

Part 2 - Accesul
Placut surprins, barosanii de la intrare s-au comportat civilizat. Fara imbranceli, fara priviri chiorase. Din pacate (pentru mine), informatia conform careia accesul cu aparate foto este interzis a fost falsa. S-a intrat si cu camere, nu numai mici aparate foto.

Part 3 - In care Florescu intra in contact cu masele, socializeaza cu vechi amici si bea doua beri cu 100.000
Profund uimit de ce vazusem pana la acel moment, am achizitionat una bucata camasa inscriptionata cu numele formatiei vocal instrumentale ce urma sa presteze intru implinirea sufleteasca a multimii ratacite pe un gazon ud, la adapostul marelui Marriott. Revenind, camasa a costat o suta de lei romanesti. Evident, am dat banii fara sa ma uit, pe considerentul: "io-s mare fan". Sotia nu a fost de aceeasi parere. Punct. :)) Urmatorul pas a fost accesul pe gazon. Ma rog, pe cauciucul montat de organizatori pentru protejarea spatiului verde (ce pompos suna). Buna idee. Proasta ideea cu jetoanele raiffeisen. Dadeai 2,5 lei pe unul. Cu doua jetoane iti luai o bere la 0,33. Care bere am baut si io doua, care este, sa nu fiu chiar nebaut la eveniment. Si tot plimbandu-ma spre fotoliul meu exclusivist, in fata scenei in centru, m-am imbratisat cu o groaza de vechi prieteni, parteneri de petreceri nebune, concerte criminale si betii crunte. Am depanat amintiri. Io. O parte din ei nu, pentru ca berea atarna greu. :))

Part 4 - The Sword
Asta a fost deschiderea. Nu m-au impresionat, in principal pentru ca in timp ce ei prestau pe scena eu eram actorul partii de mai sus, si anume a treia. Asa ca trec direct la main event!

Part 5 - in care baietii de la 'Tallica face spectacol
Pe scurt, de inceput, asta a fost playlist-ul serii:
Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Ride The Lightning
Harvester Of Sorrow
Sanitarium
The Four Horsemen
And Justice For All
No Remorse
Fade To Black
Master of puppets
Whiplash
Nothing Else Matters
Sad But True
One
Enter Sandman
Last Caress
So What
Seek And Destroy

Ploaia sacaitoare n-a oprit masele sa cante cot la cot cu Hetfield timp de peste doua ore. Scurt si la obiect, ca nu ma pricep sa scriu despre muzica, zic asa: 'Tallica 2008 a fost cu mult peste 'Tallica '99, si din punct de vedere al sunetului, si al show-ului, si, ceea ce conteaza cel mai mult, zic eu, al publicului. Se vede ca a crescut. A trecut prin scoala unor valuri de concerte destul de interesante in ultimii ani si a ajuns la o maturitate care i-a permis sa ii lase pe James&co. cu gura cascata. Un prieten, mai carcotas din fire, spunea ca basul s-a auzit ca la discoteca, houseoteca sau cum dracu s-or mai numi, si ca publicul n-a facut atmosfera. Daca ma uit la concerte vechi de-ale lor, pot sa spun cu mana pe inima ca basul s-a auzit cum ar trebui sa se auda. Pana acum nu a fost pus in valoare cum trebe. De ieri am vazut altceva. Mai multa rautate. Ritmuri rapide. Riffuri incredibil de curate. Whiplash, cantat la viteza dubla, sta marturie. Ce a lipsit, insa, a fost Hammett. Nu s-a auzit cum ar fi trebuit. Poate e doar o parere. Cu toate astea, au sunat cum ar trebui s-o faca si de-acum incolo. Nu au cantat nimic de la Load incoace, semn ca vor sa revina la vechile obiceiuri. Poate Death Magnetic va fi chiar un "...And Justice for All" 2, cine stie.... Aflam in septembrie... Revenind, One a fost teribil. Din randul 5, banca din centru, simteam cum imi arde fata de la efectele pirotehnice. Nothing else matters? O placere! Last Caress? Nebunie. The Four Horsemen? Wow! Dementa la viteza maxima. Hetfield? Pus pe caterinca, asa cum facea pe timpuri. Ma obisnuisem cu o Metallica mai blazata pe scena. Cel putin senzatia asta mi-au lasat-o in ultima perioada. Si nu-mi placea deloc. Se pare ca le-a revenit placerea de a face show. S-a vazut in atitudinea lor de aseara. Si nu ma hazardez daca spun ca si noi, cei multi, care am indurat ploaia, avem un merit. Imi place sa cred ca au fost foarte placut surprinsi de atmosfera din Parcul cu Platani si vor include Romania pe harta concertelor anuale. Timpul va decide daca am dreptate.
Pana atunci,
'Tallica ROCKS!

5 comentarii:

Alin spunea...

bah, da` ce fatza are ala din poza, din fata ta..:)))). nu i-a zis nimeni ca nu e concert gutza?

Alex Florescu spunea...

mda, dar stii ce-i ciudat? stia absolut toate versurile

Anonim spunea...

Te invidiez tata..
P.S. oooo.. ai scos parola

Alex Florescu spunea...

iesact! am scos!

Anonim spunea...

Te invidiez :lol: