marți, 3 iunie 2008

Deja-vu


"I still know what you did four years ago"

Isi mai aduce aminte cineva de Vanghelie la ultimele alegeri? Cum zbura el din PSD, candida independent, arunca cu chiftele, copanele si sticle de ulei in locuitorii sectorului 5, ataca fostul partid cu inversunarea cu care o haita de hiene ataca un pui de antilopa? "Zboara, puiule, zboara" ar fi putut fi sloganul sau electoral atunci. Batranii din 5 o stiu mai bine! A castigat alegerile si a revenit in barlogul sau, sub fusta bunicutei nemuritoare.
Astazi Florescu are un sentiment ciudat. La un alt nivel, Oprescu pare ca joaca acelasi rol, ceva mai retinut totusi, dar deja sunt prea multe elemente care reconstituie un puzzle vechi, ratacit acum un mandat printre hainele comuniste dintr-un sifonier vechi ale unui demn urmas al fostului regim.
Aruncarea lui Cristian Diaconescu in lupta pentru ingratul post de primar s-a vrut de la inceput doar o prima actiune a unui joc murdar. Sa fim seriosi. Individul avea inca de la inceput sanse cat porcul de Craciun! Nu era, asadar, mai simplu, "sa-si spele rufele murdare" in public, eventual la ore de maxima audienta, si sa transforme un doctoras afemeiat, posesor de limbaj de mahala si comportament de jmecheras de Pantelimon intr-un martir al politicii? Sunt curios cate voturi ar fi adunat dom' doctor daca nu se afla pe ultima pagina a buletinului de vot, ci ar fi avut in dreptul numelui un buchet de trandafiri? Indraznesc sa afirm ca tot atatea cate a adunat Diaconescu! Poate cu 5 procente mai mult, ca are in plus chestia aia care cica se intituleaza charisma!
Si ma mai incumet sa fac o predictie! Daca se va urca pe jiltul pe care Adriean a stat (doar a stat, atat) in ultimii ani, Oprescu va fi reprimit in sleahta pesedista cu batai pe umar, imbratisari tandre si saruturi pasionale. Poate si Andreea Marin va fi martora acestei impacari lacrimogene. Daca n-o fi asa, imi fac mea culpa la ora de maxima audienta, imi donez cerebelul la IML, si cer sa mi se taie si expuna scarbavnicul madular langa al lui Terente. Dupa moarte, dragilor!
Pana una-alta, rugati-va sa nu fiti nevoiti sa dati de un halat alb, legat la spate, cu buzunare largi, cand veti merge in audiente la Primaria Capitalei de azi inainte! Sau daca o faceti, macar sa aveti bunul simt sa nu uitati Kent-ul castelat acasa. Deformatie profesionala!
Ne mai vedem la urne in turul doi?

Niciun comentariu: