duminică, 8 iunie 2008

Si fotbalistii plang


Se da un Campionat European organizat de doua tari care nu conteaza in fotbalul modern si nu ar fi amusinat aerul puternic al competitiei daca nu i-ar fi inventat pe Trix si Flix. Se mai adauga 14 echipe pornite la lupta cu dorinta de a invinge si tacamul e complet. Mai putin spectacolul. Deocamdata. Poate nu ne-am facut noi, spectatorii, incalzirea. Poate berea nu a fost destul de rece si semintele greu de spart.
In Grupa A, Bruckner ne-a aratat ca imbatraneste urat si, din pacate, echipa a inceput sa mearga dupa chipul si asemanarea sa. Unde e Cehia de acum ceva timp care desena frumos, isi crea o sumedenie de ocazii si intepa mai des si mai bine decat asistenta care mi-a facut mie analizele saptamana trecuta? 90 de minute nu au contat pe teren si doar necunoscutul Sverkos a salvat aparentele. Poate uita cineva ca pe teren a existat, de fapt, doar o echipa: Elvetia. Care, spre surprinderea tuturor, chiar a jucat. Si a facut-o frumos. Daca avea macar jumatate din experienta Cehiei, ar fi plouat cu goluri. Asa, nu au ramas decat lacrimile lui Frei. Inima echipei a cedat. A vazut cineva o inima in carje? Plangand? Din pacate, nu cred ca se va gasi vreun donator care sa-i salveze. Poate doar Portugalia, in ultimul meci din grupa. Lusitanii sunt deja calificati. La cum au jucat cu otomanii, pare ca deja au platit all inclusive-ul de la hotelul unde sunt cazati pana pe 29. Portugalia e o echipa in care jucatori titrati precum Quaresma nu-si gasesc locul, in schimb marcheaza un necunoscut, Meireles, si un fundas chel si tehnic, pe nume Pepe. Portugalia a trait pana acum din frustrari. Portugalia traieste de acum pana pe 29 iunie din certitudini.
Ieri a fost Grupa B. Din nou plictisitor. Austria-Croatia? Nu l-am vazut, dar, din ce-am inteles, n-am pierdut mare lucru. Modric a dat un gol si au mai fost cateva ocazii. Una mare a austriecilor la ultima faza de joc. Se zice ca austriecii sunt zgarciti. Se pare ca s-au zgarcit si aseara, la capitolul ocazii. Germania-Polonia a fost diferit. Diferit pentru ca am reusit sa ma ridic de la calculator si sa vad golurile. :) In rest, Germania ramane Germania. Cinica, eficace si, pe alocuri, spectaculoasa. Defensiva beton. Bine organizati. Daca erau la fel si acum multe ierni, cand invadau Rusia, acum Abramovici vindea ceasuri elvetiene contrafacute pe o straduta prafuita din Moscova si locuia intr-o garsoniera confort patru impreuna cu o nevasta mai batrana cu 3 ani, mai grasa cu 45 de kilograme si mai rece ca o lada frigorifica plina cu inghetata Delta. La un momet dat, o statistica arata ca Ballack a alergat cam cat alearga toti jucatorii de la Ceahlaul intr-un meci. Si fostul bavarez asteapta limita de varsta ca sa poata iesi la pensie. Asta spune multe. Polonia s-a afirmat doar prin daruire. Se chinuie de mai bine de 60 de ani sa demonstreze ca le sunt superiori nemtilor. Poate vor reusi. Cu o conditie: in loc sa vizioneze pe DVD partide cu adversari, sa se uite la meciuri din arhiva cu Lubansky si Lato in roluri principale. Ce vremuri! Gigioaca poate sa rasufle usurat: lui Golanski sigur nu-i va creste cota dupa meciul asta. Am uitat de scor: 2-0 pentru Germania. Am inteles ca ar fi marcat Podolski si Podolski! Auzi, dom'le, dubla! Ce tupeu pe urmasii lui Rommel, sa foloseasca un polonez impotriva Poloniei. Si asta sa-i si calce-n picioare, ca Panzerele trecutului pe italieni, undeva prin desert!
De final, diseara se vor juca meciurile din Grupa C. Unde sunt si ai nostri. Cu un i, nu cu doi, cum se practica de obicei. Daca tot m-a tras de urechi Alin ieri ca nu am bagat si io pe blog un pariu, hai sa ma arunc si eu cu niste previziuni nostradamice: Romania - Franta 1 (chiar cred ca se poate), Italia - Olanda X. Pe-o bere! Astept amatori! Ne auzim diseara. Nu tineti pumnii stransi. N-are sens! Castigam sigur!

5 comentarii:

Violatorul Carpatin spunea...

facare, ce dracu cauti la layout? n-am citit in niciun ziar o analiza mai bine argumentata decat a ta! si cu toate ca glumesc tot timpul, de data asta vorbesc serios! cat despre pronosticuri sunt convins ca asa o sa iasa. Hai Romanîa (sic!).

Alex Florescu spunea...

merci de aprecieri, tati! daca asa zici, asa o fi! Ma gandesc ca mi-o fi iesit asa bine si ca am scris-o dimineata, pe nepisate! :))

Anonim spunea...

Daca iti iese pronosticul dau io o bere!!!
IUDA

Anonim spunea...

super tare analiza, FELICITARI ;)

O saptamana excelenta

Alex Florescu spunea...

merci, merci! si tie la fel!