marți, 3 iunie 2008

Crash Test Dummies

Soooo, ce anticipam inca de la inceputul lui ianuarie s-a adeverit azi! Booon, Razvan Ionescu, care este, a fost dat afara pe usa din spate a Ringierului, pentru a i se pregati lui Horia Ghibutiu un fotoliu caldut la EVZ. Care fotoliu avea o placuta pe care scria redactor-sef, desi avea lipit deasupra un post-it ordinar, pe care Claudiu Serban scrisese cu litere de-o schioapa - doar-doar s-or gasi fraieri sa puna botul - "prim redactor-sef adjunct". Sa fim seriosi, postul era deja ocupat din ianuarie, dinainte de plecarea lui Razvan Ionescu, zvonurile privind concursurile de ocupare a acestei functii (ce dracu, suntem la aruncarea ciocanului?) fiind lansate in eter doar pentru a adormi creiere letargice!

Ca sa nu ziceti ca sunt carcotas, ii urez lui Horia succes in noua sa veche functie. Fac in schimb un exercitiu de imaginatie, gandindu-ma cum va arata redactia EVZULUI peste o luna! Nu mai mult, nu mai putin!

1.Din vechea garda multi vor spune pas si isi vor incerca norocul in alte zari.
2.Procentajul persoanelor de sex feminin din redactie va creste.
3.Procentajul sefilor de sectii de sex feminin va creste.
4.Carcotelile pe la fumoar se vor amplifica.

4.EVZ va scadea si mai mult calitativ, acest fapt ducand la scaderea si mai mare a tirajului!
CONCLUZIE: Noroc ca nu mai lucrez prin triunghiul ala al bermudelor, ca ori zburam direct, ori eram fortat sa o fac! :))))))

Cine e de-acord cu mine, sa ridice doua degete (mijlocii) in sus. Cine nu, sa-l sune pe Claudiu Serban ca sa-l sune pe Romascanu ca sa-l sune pe Ghibutiu ca sa ma sune pe mine!Poza n-am pus, ca n-are sens, cunosc zambetul ala, e veche. De cand era redactor sef la compact. Si la fel le zambea tuturor! Si mie mi-a zambit! Si nici acum nu s-a vindecat rana de la cutitul infipt in spate! :))))

Si i-auziti mai jos ce zice Oaggăr (pardon, Hagger), cum ne explica el ca la copii tampiti cati intervievati au fost, si, dom'le, niciunu' nu s-a ridicat la nivelul celui cu care deja batusera palma! O fi dom'le vreun guru al presei si io, in nimicnicia mea, indraznesc sa pun sub semnul intrebarii ceea ce este evident! Shame on me!

COMUNICATUL OFICIAL DE PE SAITU LU' RINGHER
"Horia Ghibuţiu este numit Redactor Şef al Evenimentului zilei Bucureşti, 3 iunie 2008 – Horia Ghibuţiu este numit Redactor Şef al cotidianului Evenimentul zilei. Această numire este rezultatul unui complex proces de recrutare demarat la finele lunii martie împreuna cu agenţia AIMS, în care au participat 30 de candidaţi din Bucureşti şi din ţară. Horia Ghibuţiu (39) are o experienţă de 18 ani în jurnalism. A debutat în 1990 la Tineretul Liber. În 1993 s-a alăturat pentru prima dată echipei Evenimentul zilei ca Secretar de Redacţie şi a avansat în cadrul echipei, devenind Şef de Departament. În total, Horia Ghibuţiu a acumulat 8 ani de experienţă în cadrul cotidianului Evenimentul zilei. Cariera jurnalistică a lui Ghibuţiu mai include poziţii importante în cadrul publicaţiilor Viva, TV mania şi Compact. Înainte de a accepta provocarea de a conduce echipa editorială a Evenimentului zilei pâna la identificarea Redactorului Şef, Horia Ghibuţiu a condus, cu rezultate foarte bune, cotidianul Compact. În urma procesului de recrutare iniţiat de Ringier cu suportul companiei AIMS, Horia Ghibuţiu a fost desemnat Redactor Şef al Evenimentului zilei. Despre procesul de recrutare Acesta a fost iniţiat la finele lunii martie şi a presupus într-o primă fază consolidarea candidaturilor atât prin colectarea CV-urilor de către Departamentul de Resurse Umane al Ringier România, cât şi prin abordarea unor potenţiali candidaţi de către AIMS, pe baza criteriilor stabilite de Ringier. La începutul lunii mai, 30 de candidaţi au intrat în procesul de evaluare care a constat în trei etape de testare: interviu cu specialiştii AIMS pentru identificarea competenţelor şi a abilităţilor manageriale, test on-line de determinare a profilului candidatului şi interviu cu reprezentanţii Ringier (Cerasela Muller, Director Resurse Umane, Claudiu Şerban, Director General Adjunct şi Marius Hagger, General Manager). În etapa finală s-au calificat trei candidaţi. Marius Hagger, General Manager al Ringier România a declarat: “Sunt deosebit de încântat să-l confirm pe Horia în postul de Redactor Şef al Evenimentului zilei. Aş spune că în ceea ce-l priveşte avem o dublă confirmare: aceea oferită de acest complex proces de evaluare şi recrutare, dar şi aceea şi mai palpabilă, oferită de fiecare ediţie a Evenimentului zilei scoasă sub coordonarea sa. Cred în acelaşi timp că putem vorbi de o confirmare poate chiar mai importantă: cea a profesionalismului şi forţei unei echipe mature şi unite – echipa Evenimentului zilei."

13 comentarii:

Anonim spunea...

Distinse, ai mare dreptate. Ca sa adaug o nuanta:
1.Va creste procentul de femei cu decolteuri adanci si fuste scurte. Altfel subiectele nu intra in ziar.
2. Toate conversatiile vor incepe cu expresii de genul "vai, draga, azi am uitat sa-mi pun sutienul" sau "mi-a fost lene sa-mi pun bikinii in dimineata asta"
3. Din vechea garda, cei buni au plecat, deja. Doua-trei figuri mai merita atentie. Restul - nesemnificativ.
4.Una dintre consecintele acestei numiri va fi tinuta obligatorie pentru barbati - neaparat camasa roz!
5. Cat priveste nenea Hagger, habar n-are ce se intampla in ograda lui. Si de ce s-ar obosi lumea sa-l informeze. Eu l-am pus sa se faca elvetian?????

ha.ha.ha.

Stii cine sunt, nu ?!?!?!
Salutare, stimabile!

Alex Florescu spunea...

=))=)) nici ca puteai sa ai mai mare dreptate!
stiu cine esti! :)))
i know what you did lasta summer!

Anonim spunea...

haidi bre ca estetzi rai! Numirea lui Horia la EVZ este benefica! Nu stiu inca sa va raspund daca pentru EVZ sau ptr Compact :P!

Alex Florescu spunea...

ca sa fiu rau: "pentru concurenta"

Anonim spunea...

ca sa vezi... edward za actor de actor. in filme bune si nu in alea fasaite. american history X... mda mi-aduc aminte ca am fost cam impresionat la prima vedere. dar pe mine la a doua vedere nu ma mai impresioneaza nimic. poate doar daca ar fi castigat nemtzii razboiul si nu ne mai balaceam noi in 50 de ani de comunism si cu 20 de la revolutie incoa' 70 de aniiiii...valeuuuu. dar a 2shi5-acea ora... este pt traficantzi... holywoodmotherfucker. ala in loc sa se oftice ca a vandut droguri la copii cu ma-sa in bratze plangea ca l-a prins tocmai cand voia sa se faca cinstit(ete p..a)sau ca l-a dat in gat pretenul sau gagica-sa...parca chiar gagica-sa ca asa e normal haaaaaaaaaa. deci boul baltzii nu a inteles nimic din poveste. ca era un shit de om si ca trebuia sa se stearga. dar asa e filmu'... Bea tu doo beri in cinstea... perseverentei si a trezirii ca nu conteaza cine is eu. o fantoma care a dat opera pe mozzila. mai plimb pisica pe blogguri si mai vad cate unu' care isi iroseste talentu' (vezi poveste din bronx ca tot suntem la filme) si parca imi pare rau asa... mai vad si lumea care se duce la vot ca sa-si exercite libertatea de a alege. ba io daca iti dau tzie doi cacatzi sa ii mananci tu alegi cumva pe ala mai "putin rau" dintre ei? P.S. eu pe nici unul caci n-am zis un tort si un cacat ci doi cacatzi...

Anonim spunea...

P.S doi: sa lasam rahatii sa se imputa singuri ca altfel ne imputim si noi

Alex Florescu spunea...

@fantoma - u're right! Nici io n-am votat! Si nici nu voi vota! Tocmai pentru ca nu-mi place sa ma bag in rahat pana-n gat! Oricum, rahatii te-nghit, daca-i lasi sa-si faca de cap!

Anonim spunea...

Acum inteleg eu de ce omul avea o pasiune pentru o cunostinta comuna, care are sani perfecti. Bai Horia, bai ciocoflender mic, deci asa era treaba cu fata aia cu sanii mari si frumosi. Si acum inteleg de ce ai angajat si o cunostinta de-a ei...sau ruda...hmm...Florescule, nu stiu cine esti, dar imi place despre tine...le zici romaneste

Alex Florescu spunea...

hmmmm. aici nu comentez nimic. nu de alta, marchizule, dar nu stiu cine esti, si nici nu am informatii referitoare la ce spui. Plus ca nu cred sa fie asa!

Anonim spunea...

Draga Alex,

De la inceput nu-ti ascund ca cineva mi-a recomandat blogul tau, in general, si acest...material, ca sa-l numesc cu indulgenta astfel.

Atat cele scrise de catre tine cat si comentariile atasate ma socheaza prin frustrarea care zace in spatele cuvintelor.

Ai 28 de ani (multi inainte!) si lucrezi in presa (nu esti ziarist dar iti dai cu parerea, asta e alt capitol...voi reveni). Ai lucrat si la Compact si ai ajuns la un ziar de sport. Viata de multe ori iti rezerva surprize. Cele spuse de catre tine despre un coleg ziarist (care chiar si scrie!) ajuns, pe merit sau nu asta judeca cel care-l platesc, pe o pozitie de conducere nu-ti vor aduce vreun avantaj vreodata.

Esti frustrat din varii motive dar nu cred ca e fair sa dai cu pietre acolo de unde ai mancat o paine foarte alba doar pentru ca esti la o varsta in care nu poti sa ai rabdare.

Ma uimeste de asemenea faptul ca exista si o oarecare doza de frustrare de tip sexual in ceea ce spui. Un alt gen de frustrare din care rezulta o abordare de tip misogin a problemei: o persoana cu decolteu adanc si fusta scurta NU poate fi un bun ziarist in opinia ta.

Recomandarile mele ar fi:

- sa incerci sa devii redactor-sef la un cotidian central; nu poate fi greu din ceea ce spui despre omul nostru;

- sa incerci sa mai umpli cardurile alea goale de care pomenesti prin descrierea-ti;

- sa te duci la vot pentru a putea ca apoi sa ai o parere, interesanta sau nu, despre unu' si altul;

- sa fii sanatos.

Alex Florescu spunea...

Draga anonim. Ce ciudat este sa-mi spui ca sub randurile scrise de mine zac frustrari, insa tu nu-ti arati fata. Este oare frustrant pentru tine sa lasi lumea sa te vada? Macar frustrarile mele (le voi numi asa in continuare ca sa intelegi tu la ce ma refer, nu ma voi chinui sa iti schimb parerea) au fost expuse ca pe taraba. Mi se vede fata, mi se vede numele. Pot sa las si un numar de telefon! Evident ai citit cateva randuri, ai inteles ce ai vrut, si ai tras concluziile pe care le trage un orb atunci cand pipaie o esarfa de matase roz! ;) Unu la mana, nu am ajuns de la compact la un ziar de sport. Compact a fost o incercare (reusita, parerea mea) de a-mi demonstra mie insumi anumite chestii. La Compact am plecat de la un ziar de sport, la care m-am intors cand m-am saturat sa fiu luat de prost. Frustrarea de tip sexual de care vorbeai nu exista probabil decat in imaginatia unuia care citeste printre randuri. Chestia cu fusta scurta si decolteul adanc, dragul meu anonim, a fost un comentariu scris tot de un anonim, ca tine! Eu nu am mentionat nimic de un decolteu sau de o fusta scurta! Daca eram frustrat sexual, foloseam cuvinte ca pizda, tzatze, muie, sloboz, si alte mizerii de-astea, in fiecare propozitie! Am dat un exemplu, nu te speria! Imi urezi sa fiu redactor-sef? Ei bine, nu voi fi! Nu de alta, dar nu scriu atat de bine incat sa-mi permit sa ma apuc de asa ceva. Desi, daca stau bine sa ma gandesc.... poate chiar scriu bine! Mai stii ce ne rezerva viitorul? glumesc! Voi ramane un detepist! Daca voi promova vreodata, te voi anunta! Cardurile goale le voi umple, incet-incet. Nu sunt redactor sef sa umplu unul pe luna! ;) Dar apreciez ca te gandesti la mine.
Cat despre chestia cu votul, chiar crezi ca trebuie sa mergi la vot ca sa-ti faci o parere despre cineva? Mi se pare foarte emo chestia asta! Esti sigur ca nu esti tuns ca baietii/fetele de la tokio hotel?
Cat despre sanatate, sa avem amandoi. Multa!
Numai bine!
Semnat: Io!

Anonim spunea...

Eu il cunosc pe baiatul asta, adica Alex Florescu, dinainte de a fi in presa. Chiar daca nu e ziarist are dreptul sa scrie ce vrea. In fond si la urma de asta ne amintim si astazi de decembrie 1989, ca sa fim fericiti ca ne putem exprima asa cum vrem.
Alex are voie sa scrie absolut ce vrea si ce simte. Chiar si "frustrari", cum le numeste anonimul. Cred ca e mai bine sa fii ros de lanturi, decat de remuscari. Nu, anonimule? Daca erai barbat iti aratai identitatea...in plus, uneori e mai bine sa dai cu piatra de unde ai mancat o paine. Si stii de ce? Ca sa-i trezesti si pe altii la realitate.

Alex Florescu spunea...

@narcis: touche! :))